Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ..



Η Ν.Σ.Ε Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαιρετίζει τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, που έγινε με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να διαλύσει το ΤΕΙ  ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

     Η απαίτηση της λαϊκής ριζοσπαστικής πλειοψηφίας των νησιών μας ήταν ξεκάθαρη στην πλατεία, στο βλέμμα και τις φωνές των φοιτητών, των επαγγελματιών της πόλης, των εργαζόμενων, όλων των μη προνομιούχων:
·        Όχι στην κατάργηση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
·        Όχι στην μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την παιδεία.
·        Όχι στις πολιτικές της συγκυβέρνησης που ημέρα την ημέρα  απογυμνώνει τα νησιά μας από βασικές υποδομές.
·        Ναι στη διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ.

     Η μοναδική παραφωνία σήμερα στην πλατεία ήταν η γελοία προσπάθεια του Δήμου Κεφαλονιάς να μην ακουστεί ποιος είναι ο υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή, να μη θιγεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να μην εντοπισθούν οι σημαντικές ευθύνες της ίδιας της δημοτικής αρχής και του δημάρχου που τόσο καιρό κοιμούνται τον «ύπνο του δικαίου» και τώρα παριστάνουν τους ήρωες!

Καταγγέλλουμε τη συνειδητή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εμποδίσει τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και των κινημάτων της πόλης να ανέβουν στο βήμα κρυπτόμενη ,δήθεν, πίσω από τους φοιτητές και ..έναν καθηγητή που προφανώς του είχαν  αναθέσει τον ρόλο του λογοκριτή!

Η δημοτική αρχή επωμίζεται τεράστιες ευθύνες για τον πολιτικό ευνουχισμό της συγκέντρωσης και ευχόμαστε να μην αποβεί καταστροφικός για την τύχη του ΤΕΙ..

Ο απόηχος της συνάντησης των θεσμικών εκπροσώπων των νησιών μας με τον υπουργό  δείχνει  ότι η κυβέρνηση αυτή το μόνο που καταλαβαίνει είναι το ποτάμι της λαϊκής οργής ενάντια στην πολιτική της.

Η ΝΣΕ Κεφαλονιάς –Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει ότι θα συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς τον αγώνα για τη σωτηρία του ΤΕΙ .
Μόνο η λαϊκή ριζοσπαστική πλειοψηφία των νησιών μας μαζί με τους φοιτητές μπορεί να επιβάλλει τη δίκαιη λύση.

Όποιος από εδώ και εμπρός, είτε πρόσωπο είτε φορέας, στη δύσκολη συνέχεια του αγώνα κρύβει την αλήθεια και «φτιασιδώνει» το αποκρουστικό πρόσωπο της μνημονιακής πολιτικής απέναντι στα νησιά μας να είναι σίγουρος ότι θα λάβει και τα «επίχειρα».

από: vlahatasamis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου