Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ...

του Θανάση Καρτερού


Ξεθάρρεψε ο Γιάννης Στουρνάρας και βγαίνει στα ανοιχτά τώρα τελευταία. Αντί να μένει στα γνωστά και στάσιμα τεχνοκρατικά νερά του δοκιμάζει επικίνδυνους δαντελωτούς πλόες. Παριστάνοντας συνήθως τον λεμβούχο του Σαμαρά και προσπαθώντας να αντιγράψει την πολιτική ρότα του Κεδίκογλου και του Άδωνη. Για να μη μένει καμιά αμφιβολία ότι ο υπουργός οικονομικών δεν είναι κανένας τυχαίος, ούτε απλώς αντιπρόσωπος των πειρατών. Του έχει ανατεθεί ρόλος σημαντικός στο νέο ελληνικό σκαρί που χτίζεται με τη δική του συμβολή –αν και με σχέδια άλλων.
Την Παρασκευή για παράδειγμα στη Βουλή, πιλοτάροντας στο πόδι του απόντος καπετάνιου του, κατηγόρησε τον Τσίπρα για διαστρέβλωση όσων είπε για τον κατώτερο μισθό ο έμπιστός του στο υπουργείο Μέργος. Ο οποίος δεν είπε όσα όλη η Ελλάδα κατάλαβε ότι είπε, αλλά απλώς παρέθεσε στοιχεία ο άνθρωπος! Και αφού τον αθώωσε έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, τράβηξε και μια κεδικογλιάδα στον Τσίπρα: Τα λέτε αυτά, προφανώς, γιατί αισθάνεστε συμπιεσμένος από κάποιους στο εσωτερικό του κόμματός σας, το οποίο είναι επικοινωνιακή Βαβέλ!
 Είδες ο Στουρνάρας; Που μας τον φόρεσαν ως υπερκομματικό πλοηγό των οικονομικών και μας προκύπτει μούτσος της μικροπολιτικής; Δεν λέει όχι –καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή εξάλλου εκεί πάνω- να σκύψει και να μαζέψει τις πατσαβούρες του Κεδίκογλου για να τις πετάξει στην αριστερά. Ή να βάλει μπουγάδα στα λερωμένα τ’ άπλυτα του Μέργου. Νταής με τα όλα του ο τεχνοκράτης: Από τη μια να κάνει το στούρνο, όσον αφορά στις δεσμεύσεις του μνημονίου για τον κατώτερο μισθό, κι απ’ την άλλη να μας βγαίνει μέχρι Σίμος που λέει ο λόγος στη μυθοπλασία για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά και γαλαντόμος, μην του φάμε το δίκιο. Αφού απέδειξε τη ναυτοσύνη του, λέγοντας ότι ο Μέργος είναι σπαθί κι ο Τσίπρας μύγα, μετά προχώρησε σε ταξίματα στο τσούρμο: Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, ή αύξησης φόρων… η κυβέρνηση δίνει μάχη για νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη… Για να καταλήξει στο άκρως ναυτιλιακό, σχεδόν επικό: Είμαστε μακριά από το επιθυμητό, αλλά η πορεία μας έχει αρχίσει. Μόνο εσείς δεν το βλέπετε!
Θα το δουν κύριε υπουργέ, που θα πάνε. Και την πορεία σας και το τέλος της….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου